VakantieTIP 2: Casa Turchetti - Sicilië

Casa Turchetti - Sicili&eeuml;

"Siciliaanse gastvrijheid vol passie"
Casa Turchetti behoort tot één van de mooiste gebouwen in Taormina uit het einde van de 19de eeuw. Het was eerst een klooster van de zusters van de "Opera Pia". Tijdens de tweede wereld oorlog werd het hoofdkwartier van Anglo-Amerikaanse soldaten en daarna, toen het gemeentebezit was geworden, werd het gebruikt als lagere school. De naam is te danken aan Meester Turchetti, een belangrijk musicus, die daar les gaf en later in het huis een muziekacademie oprichtte.

Ligging
Het ligt op enkele meters afstand van piazza Belvedere, net erboven, met prachtig uitzicht, in het hartje van Taormina, bijna precies tussen Porta Messina en Porta Catania in, de twee stadspoorten van het oude centrum. Het huis is in 2007 gerestaureerd zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant waarbij de reeds bestaande structuur en de lokale bouwstijl behouden zijn.

Faciliteiten
In alle mooi gerenoveerde vertrekken ademt men de typische sfeer van een 19de eeuws siciliaans herenhuis.

Accommodatie
Vanaf de "Salita dei Gracchi", een voetgangerszone met trappen, bereikt men Casa Turchetti dat, tegen het oplopende terrein gelegen, drie etages heeft.
Er zijn 5 kamers waarvan één een junior suite met uitzicht op het oude centrum en op het griekse theater en één een appartement (Accademia) met zitkamer voorzien van open haard en kookpunt.
De kamers beschikken over alle comfort en zijn ingericht met originele siciliaanse antieke meubels uit de 19de eeuw of met meubels in de traditionele stijl.
Elke kamer heeft een eigen karakter zowel wat de afwerking als wat de inrichting betreft.
Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer waarin de wanden versierd zijn met fijne marmeren tegels die de kleurnuances herhalen van de terrazzovloeren van grit en cementspecie die typisch zijn voor 19de eeuwse woningen in Italie. Elke badkamer is uitgerust met haardroger, handdoeken, badjassen, badslippers, weegschaal en badset. Het gevoel van comfort in Casa Turchetti wordt nog vergroot door de aanwezigheid van fijne linnen lakens en handdoeken. Elke kamer is voorzien van airconditioning, directe telefoonlijn met gratis internetaansluiting dankzij Wireless, TV met plat scherm en ontvangst van satelliet programma´s, minibar en kluis.

Bestel direct een VakantieReischeque » of neem contact met ons op »

Casa Turchetti - Sicilië

Casa Turchetti - Sicili&eeuml;

 

Casa Turchetti - Sicilië

Casa Turchetti - Sicili&eeuml;

 

Casa Turchetti - Sicilië

Casa Turchetti - Sicili&eeuml;

 

Casa Turchetti - Sicilië

Casa Turchetti - Sicili&eeuml;

S

Uw vakantie is in betrouwbare handen bij Bontour Reizen/NVC.